The Movement Academy

Wat is Freerunning?

The Movement Academy

Freerunning

Freerunning is een discipline waarbij beoefenaars hun lichaam inzetten om obstakels te overwinnen en door middel van coole trucs een parkour af te leggen. Binnen deze sport bestaan weinig beweging regels, wat betekent dat een kind binnen zijn of haar kunde en creativiteit altijd een uitdaging kan vinden. De sport is een combinatie van tricking, acrobatiek en turnen. Een geweldige sport voor (jonge) kinderen om op een leuke manier hun lichaam beter te leren kennen en met vallen en opstaan te leren bewegen!

Wat leer je bij freerunning?

Klik hier

Veiligheid & freerunning

Klik hier

Waarom freerunning?

Klik hier

Vrijheid & creativiteit

Klik hier

Urban sport

Wat leer je bij freerunning?

Freerunning is een urban sport waarin verschillende sportdisciplines samenkomen. Het doel van de sport is om zo snel, zo mooi of zo cool mogelijk van het ene naar het andere punt te bewegen. Een beoefenaar doet dit met behendige bewegingen over obstakels en spectaculaire flips. Daarnaast kent de sport vele mentale aspecten waarin een beoefenaar zichzelf kan uitdagen. Zo leer je om je grenzen te verleggen en angsten te overwinnen, wanneer je een sprong of truc uitvoert die je niet dacht te kunnen. Voor jonge kinderen is het daarom een perfecte manier om te leren hoe zij hun lichaam in kunnen zetten. 

Waarom freerunning ?

Als kind leer je met vallen en opstaan je eigen lichaam kennen, en dit is precies wat we bij freerunning doen. Deelnemers leren problemen oplossen, risico’s inschatten en creatieve oplossingen bedenken voor obstakels – allemaal vaardigheden die van pas komen in het dagelijks leven. Binnen deze sport bestaan weinig beweging regels, wat betekent dat een kind binnen zijn of haar kunde en creativiteit altijd een uitdaging kan vinden. Daarbij differentiëren wij de trucjes en onderdelen op niveau van de kinderen. Dit betekent dat het kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd en dat we voor ieder kind toewerken naar een eigen succeservaring.

Veiligheid & Freerunning

Freerunning is een sport die veel buiten wordt beoefend. Natuurlijk zijn er buiten weinig tot geen hulpmiddelen die bijdragen aan het veilig uitvoeren van geleerde technieken. Daarom trainen wij in de gymzaal: de gymzaal biedt een fijne omgeving voor jonge kinderen om hun lichaam en motoriek te ontdekken en de sport op een veilige manier te beoefenen. Kinderen worden op een gezonde manier uitgedaagd om na te denken over veiligheid en op de juiste manier te leren vallen. Onze lesmethode is pedagogisch en didactisch onderbouwd vanuit de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. De lessen zijn altijd verantwoord opgebouwd en onze docenten hebben kennis en kunde binnen de EHBO.

sprong airbag + setup
Hoofdfilm Movement Academy.00_01_18_22.Still010

Vrijheid & creativiteit

Het mooiste van freerunning is de mogelijkheid de sport in vrijheid en binnen eigen creativiteit te beoefenen. In onze lessen krijgen kinderen natuurlijk vele handvatten en uitleg over hoe je bepaalde trucjes kunt leren, maar een deelnemer is altijd vrij om te kiezen en een truc op eigen manier uit te voeren. Een kind merkt dit gauw op in onze les: hij/zij wordt aangezet zelf te ontdekken wat hij/zij leuk vindt. Het kind krijgt de vrijheid en ervaart daarmee autonomie binnen zijn motorische vaardigheid.

Contact

Een Snelle Vraag

Heb je een vraag over Freerunning?

Contact Ons

Heb je een specifieke vraag of kom je om een andere reden graag met ons in contact? Hier vind je onze contactgegevens. 

E-mail adres

info@themovementacademy.nl

Telefoonnummer

+31 (06) 398 245 06

KvK adres

Von Kleistlaan 17-3
3533BB, Utrecht
Nederland