The Movement Academy

Onze methodiek

The Movement Academy

Freerunning als middel

Move 2 Improve

Freerunning is een ontzettend populaire sport onder de jeugd! The Movement Academy zet deze toffe sport al enkele jaren in als middel om groei en ontwikkeling bij jonge individuen te stimuleren.

Plezier in bewegen

Waarom is plezier zo belangrijk?

Klik hier

Beleving

Hoe zorgen wij voor een positieve sportbeleving?

Klik hier

Ontwikkeling

Hoe creëren wij een goede leeromgeving?

Klik hier

Didactiek & Pedagogiek

Op wat voor een manier geven onze docenten les?

Klik hier

Waarom is plezier zo belangrijk?

Plezier in bewegen

Binnen onze aanpak stellen we plezier centraal omdat dit de basis is voor het kinderlijk leerproces  Bij veel sportclubs moet van alles en zijn er heel duidelijke regels en technieken waar je je aan moet houden, de motivatie om te bewegen wordt dan extrinsiek begrensd en gestimuleerd. Wij geloven erin dat duurzame verandering en motivatie voortkomt vanuit een intrinsiek gemotiveerd individu! Daarom leggen wij de focus op plezier: als een kind het leuk vind en het gevoel krijgt dat hij zelf mag kiezen hoe hij beweegt, is het eerder geneigd om dat in de toekomst nog eens te doen. Dat is de onderliggende overtuiging waarmee wij met de kinderen in onze lessen aan de slag gaan!

Ontwikkeling

Tijdens onze freerunning lessen oefenen kinderen op verschillende onderdelen een tal aan trucjes waarbij kinderen hun grenzen verleggen en angsten overwinnen. Daarbij differentiëren wij de trucjes en onderdelen op niveau van de kinderen. Dit betekent dat het kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd en dat we voor ieder kind toewerken naar een eigen succeservaring. Middels het freerunnen leren kinderen problemen oplossen, risico’s inschatten en creatieve oplossingen bedenken voor obstakels – allemaal vaardigheden die van pas komen in het dagelijks leven.

Pedagogiek

De ervaring van een kind binnen een sport(les) begint altijd bij het contact met de docent. Het fijne contact tussen docent en deelnemer zorgt ervoor dat het kind zich op zijn gemak voelt en nieuwe dingen durft uit te proberen. Daarom stellen onze docenten zich tijdens de les voornamelijk op als coach: zij gaan het gesprek aan met de kinderen en denken met hen mee om te achterhalen waar zij hun sportplezier en uitdaging uit halen. Op deze manier maken we echt contact met de kinderen en weten we hen intrinsiek te motiveren en enthousiasmeren om nieuwe dingen te leren.

Didactiek

Onze lessen zijn didactisch opgebouwd, wat betekent dat wij stapsgewijs en met de juiste begeleiding en veiligheid elk kind toe helpen naar een passende leerervaring. De lesopbouw stamt af van de Academie van Lichamelijke Opvoeding en heeft daarom ook veel weg van een gymles. Vooral voor jonge kinderen is dit fijn omdat zij de structuur van de les gauw oppakken en snappen wat er van ze verwacht wordt. Bovendien is het voor de docent een effectieve werkwijze om in de groep goed het overzicht te houden, veel persoonlijke begeleiding te bieden en de kwaliteit van de les te waarborgen.

Beleving

Rennen, springen en bewegen. Een kind kan bij freerunning heerlijk zijn energie kwijt! Daarnaast zorgen we in de les voor een fijne sfeer zodat kinderen makkelijk contact kunnen maken en zich op hun gemak voelen. Zo ontstaan er bij ons op de sportclub altijd leuke en hechte contacten voor kinderen. Bij freerunning gelden weinig bewegingsregels – dus zetten wij in op autonomie, vrijheid en creativiteit. Dit alles draagt bij aan een positieve sportbeleving voor iedere deelnemer! 

sprong airbag + setup

Heb je een vraag over onze methodieken?

Contact Ons

Heb je een specifieke vraag of kom je om een andere reden graag met ons in contact? Hier vind je onze contactgegevens. 

E-mail adres

info@themovementacademy.nl

Telefoonnummer

+31 (06) 398 245 06

KvK adres

Von Kleistlaan 17-3
3533BB, Utrecht
Nederland

Contact

Een Snelle Vraag