The Movement Academy

Hoe het allemaal begon…
The Movement Academy is begin 2021 geboren, ten midden van de 2de lockdown in tijden van Corona. Scholen waren dicht, kinderen kregen thuis onderwijs en zaten dicht op de lippen van hun thuiswerkende ouders. Gezinnen hadden te lijden onder de situatie waarin het land zich verkeerde, vooral op sociaal-emotioneel gebied.. Bovendien kwamen de kinderen amper aan sporten toe! Daar komt The Movement Academy vandaan: wij wilden de kinderen weer aan het bewegen krijgen!  Daar is het idee om Outdoor-Freerunning lessen te organiseren ontstaan. Jasper en Kasper trokken er elke doordeweekse dag op uit om geheel corona-proof een waar Freerun-park op te bouwen in het park. Dit trok veel bekijks en al snel stroomden de lessen vol met enthousiaste kinderen. Toen het weer kon, zijn we snel de gymzalen ingedoken waar er nóg kwalitatievere lessen plaats konden vinden en we niet afhankelijk waren van het weer.. 

Nu zetten wij ons dag in dag uit in om zoveel mogelijk kinderen aan het bewegen te krijgen. Het is ontzettend leuk om plezier te maken met de kinderen van The Movement Academy en hen te zien groeien in hun doen en laten. Wij zetten ons in om elke les een zo leuk mogelijke uitdaging voor de kids neer te zetten zodat zij goed kunnen oefenen met het doen van trucjes en behendig worden in hun motoriek. Daarin vallen wij niet terug op strenge bewegingsregels of technieken: het gaat vooral om vrij bewegen en plezier maken met elkaar! Zo gaan wij het gesprek aan en zoeken wij voor elk kind een persoonlijke uitdaging. Het doel is om elk kind aan een succeservaring te helpen en het potentieel van deze kleine individuen te stimuleren! Dat is waar The Movement Academy voor staat.

Wie zijn wij?

Kasper de Visser
Trainer & Toegepast Psycholoog
Mede-eigenaar TMA

Als gedragsspecialist heb ik een scherp oog voor menselijk gedrag! Daarnaast heb ik een passie voor groei & ontwikkeling, vooral binnen het kinderlijk leerproces. Middels de methodieken van TMA zie ik het als mijn missie om het leerproces van de kinderen te stimuleren en een plezierige leerervaring te creëren! 

Jasper Nagtegaal
Vakdocent Lichamelijke Opvoeding
Mede-eigenaar TMA

Met veel plezier ben ik al enkele jaren actief als gymdocent in het basisonderwijs. Ik vind het gaaf om kinderen in een veilige maar toch uitdagende setting nieuwe dingen te leren waarvan ze zelf nog niet gedacht hadden dit te kunnen. Het enthousiasme van een kind en de natuurlijke drang om te bewegen heeft mij altijd erg aangesproken en in mijn rol als docent wil ik dit dan ook altijd graag bekrachtigen.

Onze visie & missie

The Movement Academy gelooft in het potentieel van elk individu. Een persoon kan soms vast zitten, ontwikkeling spannend vinden of laag in zelfvertrouwen zitten. Vaak zit dit het groei proces in de weg en ontstaat er een barrière. Door te sporten of bewegen leert een persoon uit zijn hoofd te kruipen en over te stappen op actie. Het brein reageert hierop: neuronen vuren en een goed gevoel ontstaat! Daarom geloven wij dat beweging dé sleutel is tot het stimuleren van het individueel potentieel. 

In onze aanpak focussen wij op positieve bekrachtiging en oefeningen op maat voor elk niveau! Zo streven wij ernaar elk kind bij ons in de les een uitdaging & een succeservaring mee te geven. Freerunning is een sport die hierin vele mogelijkheden biedt. Het is een sport waarin weinig strenge bewegingsregels gelden: beoefenaars kunnen zelf een parkour kiezen en zelf kiezen welke tricks zijn doen. Bovendien draait het bij ons in de les om het samen zijn en het maken van plezier! 

Het is onze missie om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met ons concept en hen een leerervaring mee te geven waar zij hun leven lang nog wat aan hebben! Daarbij dragen wij graag bij aan het versterken van het individu van elk kind dat wij les mogen geven.