The Movement Academy

Freerunning Cursus

Wij stellen ons als organisatie graag beschikbaar voor cursussen freerunning, gymlessen en sportevenementen! Met scholen, stichtingen of andere organisaties maken wij graag kennis voor een mooie samenwerking met als doel om de vitaliteit, sociale competenties en zelfvertrouwen van de kinderen te verbeteren. Door onze kennis en ervaring zijn er vele mogelijkheden in de vorm van de samenwerking. Als vakdocenten komen wij graag met u in contact om een passend project vorm te geven!

 

Hoe ziet een cursus eruit?

Tijdens de freerunning cursus gaan we aan de slag met veel verschillende oefeningen en maken kinderen kennis met basistechnieken binnen het freerunnen, tricking en de acrobatiek. Kinderen komen erachter dat ze vaak meer kunnen dan dat ze van te voren dachten. Bovendien staat plezier centraal en werken we met elk kind toe naar zijn of haar persoonlijke succeservaring. Er zijn weinig absolute bewegingsregels binnen het freerunnen waardoor een succeservaring vaak berust op eigen creatieve invulling: je kiest zelf hoe je een parkour of het obstakel moet overbruggen. Als docenten pakken wij een coachende rol en sturen wij het leerproces van de kinderen bij. De focus hierbij ligt op het aanmoedigen van het kind en het vertrouwen geven in eigen kunnen waarmee we zorgen voor meer plezier in bewegen!

 

Welke vorm krijgt de freerunning cursus?

Afhankelijk van de sportwens van een school of BSO krijgt de cursus vorm. Een cursus bestaat uit meerdere lesweken en kan zelfs een volledig schooljaar worden aangeboden. De cursus kent minimaal 4 tot 8 lesweken. De les duurt gemiddeld 60 minuten maar zijn ook aanpaspaar aan de gymlestijden van een school of naar wens van de organisatie en of stichting. Het liefst doen we per dag meerdere groepen zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de lesopbouw.

Locatie

Wij maken graag gebruik van een gymzaal. De materialen in een gymzaal bieden ongelimiteerde mogelijkheden voor een zeer gevarieerde freerunning les. Kinderen gaan binnen een veilige omgeving aan de slag in een lesopstelling waarin zij op hun eigen niveau worden uitgedaagd wat zorgt voor een optimale leerervaring. Ook is er de optie op de freerunning les buiten te organiseren: met onze AirTrack materialen is hierin veel mogelijk.

Zoek contact of vraag vrijblijvend een offerte aan via het onderstaande formulier.

 

Natuurlijk werken wij ook aan specifieke vaardigheden, zo leren wij de kinderen bijvoorbeeld salto’s, zowel vooruit als achteruit en komen er verschillende manieren van wenden over een obstakel aanbod. Er zijn nog talloze andere bewegingen en trucjes en wij bieden op ieders niveau verschillende differentiaties. Onze cursus lessen duren vaak gemiddeld 60 minuten maar zijn ook aanpaspaar aan de gymlestijden van een school of naar wens van de organisatie en of stichting. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het onderstaande formulier.